Mətbəximizdə yeməklərin şahı olan plovu demək olar ki, sevməyən yoxdur. Mətbəximizdən olan cürəbəcür plovlar həmişə stolumuzun bəzəyi olur. Bu dəfə sizlərlə fərqli bir plov resepti paylaşacam.
Tərkibi:
Qızıl balıq – 500 qram
Düyü – 300 qram
Nar – 2 ədəd
Bitki yağı – 100 qram
Kərə yağı – 100 qram
Sarıkök, duz, istiot zövqə görə.
Hazırlanma qaydası:
Balıq yuyulur, tikələrə bölünüb üzərinə duz, istiot səpilərək bitki yağında qızardılır. Üzərinə nar dənələri əlavə edilib 2 dəqiqə sonra ocaqdın üzərindən götürülür. Düyü ənənəvi qaydada duzlu suda bişirilib süzülür. Qazanın dibinə düyüdən bir hissə tökülür, sarıkök səpilir, üzərindən nar-balıq qarışımı yığılır, düyünün qalan hissəsi ilə örtülüb 40-dəqiqə dəmə qoyulur