SON DƏQİQƏ

Çiyələkli keksin HAZIRLANMA QAYDASI

Tarix:

1-05-2018, 14:40

/ 10 465 dəfə oxundu.
Çiyələkli keksin HAZIRLANMA QAYDASI

Uşaqları dadlı şirniyyatla sevindirmək istəyirsinizsə, bu reseptdən istifadə edin. Keks bişirdikdə zövqə görə albalı, moruq istifadə etmək olar. Gunaz.az sizə çiyələkli keksin reseptini təqdim edir.
Lazım olan məhsullar
– Un – 2 stəkan
– Yumurta – 3 dənə
– Kefir – 250 qr
– Kərə yağı – 70 qr
– Şəkər tozu – 1 stəkan
– Duz – 1 çimdik
– Qabartma tozu – 1 paket
– Çiyələk – 250 qr
 

Hazırlanması:
1. Yumşaq kərə yağı şəkər tozu ilə yaxşı çalın.
2. Yumurtanı ayrı qabda çalın və yağlı-şəkərli kütləyə əlavə edin.
3. Kefir əlavə edin və yaxşı qarışdırın.
4. Un, qabartma tozu və duz əlavə edin və yenə yaxşı qarışdırın.
5. Xüsusi selikon formalara əvvəl kəsilmiş çiyələk qoyun, üzərinə qaşıqla xəmir qoyun (bir qədər yer qalmalıdır – təxminən 0,5 sm).
6. Keksləri əvvəlcədən 160 C kimi qızdırılmış sobada üstü bərk olana kimi bişirin.
Nuş olsun!

скачать dle 12.1

Şərhlər

XƏBƏR LENTİ