SON DƏQİQƏ
» » Tavada artıq qalan yağı atmayın - Fərqli üsul

Tavada artıq qalan yağı atmayın - Fərqli üsul

Tarix:

5-05-2018, 08:00

/ 10 428 dəfə oxundu.
Tavada artıq qalan yağı atmayın - Fərqli üsul

Bir çox hallarda kartof, kotlet, peraşki qızartdıqda tavada artıq yağ qalır. Həmin yağlar isə əksərən mətbəx borularına tökülür. Bu isə çox zərərlidir, çünki bu cür yağlar ətrafa həddindən çox zərər vurur. Mütəxəssislər bildirir ki, 1 litr tullantı yağ 1 milyon kub metr təmiz suyu çirkləndirir. Buna görə siz də tavada artıq qalan yağı atmayaraq, ətraf aləmin çirklənməsinin qarşısını ala bilərsiniz. Gunaz.az ailem.az-a istinadən bununla bağlı faydalı məsləhət verir.

Qalıq yağlardan şam hazırlaya bilərsiniz. Bunun üçün bir ədəd naringini götürün və onun meyvəsini çıxararaq qabığının içinə qalıq yağı tökün. Daha sonra içinə sap halına gətirdiyiniz pambıq qoyun. İstəsəniz, içinə esansiyal yağlardan töküb ətrafa gözəl qoxular yaymasını təmin edə bilərsiniz.

скачать dle 12.1

Şərhlər