Şuşa mətbəxi- Boyanalı aş

Şuşa mətbəxi- Boyanalı aş

Tərkibi:

Hazırlanma qaydası:

Öncə quzu ətini orta ölçülü hissələrə doğrayırıq. Duz və istiotlayıb, bir kənara qoyuruq. Düyünü təmizlənib doğranmış boyana ilə birgə duzlu suda bişiririk. Tam bişmədən ocaqdan götürüb, süzürük. Plovu dəmləyəcəyimiz qazanın dibinə qazmaq əvəzi ət tikələrini düzürük. Üzərinə boyanalı(razyana) düyünü töküb, zəif odda dəmə qoyuruq. Düyü dəmlənən müddətdə ət də yaxşıca bişir.Hazır plovumuzu süfrəyə verərkən zövqə görə üzərinə qatıq əlavə edirik.

скачать dle 12.1
Geri qayıt