SON DƏQİQƏ
» » Qarpızın şirinliyini necə MÜƏYYƏNLƏŞDİRƏK

Qarpızın şirinliyini necə MÜƏYYƏNLƏŞDİRƏK

Tarix:

4-07-2020, 08:23

/ 3 615 dəfə oxundu.
Qarpızın şirinliyini necə MÜƏYYƏNLƏŞDİRƏK

Çin Xalq qəzetinin yazdığına görə, əsas yay desertini – qarpızı dondurmaqla daha şirin etmək mümkündür.

GunAz.az xəbər verir ki, qarpızın tərkibində şirinliyi temperaturla tənzimlənən fruktoza var. Temperatur nə qədər aşağı olarsa, fruktoza bir o qədər şirinləşir. Qazlı içkiləri və dondurmanı da bu səbəbdən soyuq içməyə və yeməyə üstünlük verilir.

Bütün yay şirniyyatları arasında qarpız ən faydalılardan biri olaraq qalır: tərkibində çox miqdarda vitamin var, həmçinin yeməkdən əvvəl bir dilim qarpız yesəniz, enerji dəyəri 100 qrama 30 kilokalori olacaq.

Eyni zamanda, mütəxəssislər şəkərli diabetdən və böyrək çatışmazlığından əziyyət çəkən insanlara ehtiyatlı davranmağı tövsiyə edib. Ya kiçik miqdarda qarpız yeyilməli, ya da tamamilə imtina etmək lazım ola bilər.

 

 

 

Bundan əlavə, qarpızı acqarına və ya yeməkdən dərhal sonra yeməməlisiniz.

скачать dle 12.1

Şərhlər

XƏBƏR LENTİ